Recept: Raffaello taart

10534768_10152164355091646_1869450881851146249_n

Dé hit van Ramadan 2014 is het: de Raffaello taart. Facebook staat er vol mee! Hij ziet er zó prachtig uit, ik moest hem zelf ook maken! En ik heb (helaas) een makkelijke manier ontdekt, waardoor ik bang ben dat ik veel vaker taarten ga maken en eten: kant-en-klare taartbiscuit van de AH! Gewoon die halen, en vullen maar! Ideaal 🙂

Bij deze deel ik het recept met jullie. Geniet ervan!

voor de taartbiscuit:
http://www.taartenmaken.nl/recepten/zelf-biscuitdeeg-maken-recept-taartbodem/

of koop kant-en-klare taartbiscuit van de AH

Ingredienten vulling en topping:
2 bakjes raffaello
2 bekers slagroom
125g mascarpone
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
ong 1,5 eetlepel suiker
1 zakje geraspte kokos van conimex
ong 10 aardbeiden
50g witte chocolade

Klop in 1 kom de slagroom stijf met de klopfix, vanillesuiker en suiker. ik heb de suiker naar smaak toegevoegd maar ik denk dat het ongeveer 1,5 eetlepel was. Als laatste de mascarpone er doorheen mengen.

in een andere kom plet je ongeveer 24 raffaellos. Als het goed is heb je er totaal 34 en de rest kun je apart houden om te decoreren.

Doe 2/3e van de geklopte slagroom/mascarpone bij de geplette raffaellos. doe hier een eetlepel kokos bij en meng het goed door.

Verdeel je taartbiscuit in 3 lagen.
Doe je raffaellomix tussen de lagen en strooi er ook wat kokos tussendoor.

Bedek vervolgens de taart met slagroom, smeer het netjes uit met een spatel. en bedek hem daarna met kokos. Aan de zijkanten heb ik dit gedaan door kokos in mijn hand te nemen en het een beetje ertegenaan te drukken. Het wordt wel een beetje een knoeiboel!

Als deco kun je halve aardbeien en de overgebleven raffaellos gebruiken.
tot slot heb ik een beetje witte chocolade gesmolten en eroverheen gedaan met een spuitzakje. Dit is natuurlijk optioneel, maar dit vond ik er heel mooi bij!

Tot slot heb ik het logo uit de verpakking geknipt en in het midden gelegd 🙂

Eet smakelijk!

♥ Farah

Advertenties

11 thoughts on “Recept: Raffaello taart

  1. Pingback: Eid-ul-Fitr: handige recepten | Love Henna

  2. Hoi, ik heb vandaag de ingerdienten gehaald morgen voor mijn verjaardag ga ik het maken ik hoop dat het gaat lukken en lekker zal smaken ♡ Alhamdullilah !♡

    Like

  3. Ik heb hem met Red Velvet aart gemaakt. Is heerlijk enz iet er fantastisch uit bij aansnijden. Farah wat een heerlijk recept…Dank je wel

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s