Henna

esha3

Ik ben weg van henna. Al sinds ik me kan herinneren. Het is dan ook één van de dingen waar je vaak over zult lezen op mijn blog. Ik kreeg als klein kindje al weleens henna op mijn handen, dit werd dan door mijn tante aangebracht met een tandenstoker. Die werd eerst gedipt in verse hennapasta en zo werd het aangebracht. So oldskool 🙂 erg leuke herinneringen eraan!

Al gauw begon ik dit zelf ook te doen en steeds leuker te vinden. Op de middelbare school was ik vaak in de kantine te vinden met vriendinnen, bij wie ik dan hennaversieringen aanbracht. Ze waren er altijd weg van! Ik kan me een meisje nog goed herinneren, ze was zó blij ermee en dat bleef ze me maar zeggen. Ze probeerde haar hand zo weinig mogelijk te wassen en douchte iedere dag met een handschoen om, haha. Dat soort dingen maakten mij superblij. 

Ik bleef het als hobby bij vrienden en bekenden doen, totdat ik op een dag op een forum een topic tegenkwam van een henna artieste. Zij maakte reclame voor haar werk, dat ze ingehuurd kon worden etc. Er zaten foto’s van haar werk bij…..uhm…tja, toen ik dat zag dacht ik: als dit een henna artieste is, dan kan ik het veel beter! 😛 Ik had nog genoeg foto’s van mijn werk en opende dus ook een topic op dat forum. Zo kreeg ik mijn eerste klant op mijn 16e. Een hele lieve dame bij wie ik later nog 2x ben teruggegaan. En ja, zo is dat allemaal gaan lopen. Inmiddels zijn we 11 jaar verder en ben ik in mijn werk gegroeid. Al die jaren veel blije klanten gehad en veel geoefend. Het werk als henna artieste doe ik naast mijn ‘gewone’ baan. Ik heb er super veel plezier in! 

hennae031e68e637111e3b891124c17d941be_88920748869c411e3aeb81271dd8cf636_8

Wat ik dan zoal doe, is vooral bruidshenna. In o.a. de hindoestaanse en marokkaanse cultuur is het bijna een must om henna op je handen (en liefst ook voeten) te hebben als bruid. Dit kan door mij worden verzorgd. De henna breng ik aan uit een spuitzakje. De hennapasta dient dan een aantal uren in te trekken op de huid en vervolgens kan het er weer af. Wat er achterblijft, is een oranje/roodbruine kleur afhankelijk van hoelang je het hebt laten inwerken. Na 1 of 2 weken is het vervaagd / verdwenen. 

Over de samenstelling van hennapasta, het ontstaan van de traditie en andere onderwerpen, zal ik zeker nog artikelen schrijven!

Voor mijn henna werk kun je kijken op mijn website lovehenna.nl

♥ Farah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s