Get to know Bollywood!

 

 

1024-shahrukh-kajol-karan-johar-1_z

Velen van jullie weten vast wel waar Bollywood staat: de indiase filmindustrie uit Bombay (wat nu Mumbai heet). Ik denk dat de meesten van ons Bollywoodfilms kennen als kleurrijk en vol met liedjes. Oh, en het gaat altijd over de liefde 🙂 Voor een groot deel vind ik dat eigenlijk wel kloppen. Er worden natuurlijk films van allerlei genres gemaakt, maar volgens mij zijn romantische films en de zogeheten ‘masala-movies’ het meest succesvol. Met een Masala-movie wordt bedoeld een film waarin meerdere genres worden gecombineerd. Vaak een mix van romantiek, drama, comedy en actie. 

Ik wilde graag 3 van mijn favoriete films benoemen. Je begrijpt natuurlijk dat dat heel moeilijk is 🙂 Ik heb nu de 3 films genoemd die als eerste in mij opkwamen. Ik moet wel zeggen dat die eerste echt mijn absolute favo is! Maar daarnaast zijn er veel andere topfilms. Ik zeg ik maak er een terugkerende rubriek van, waarbij ik iedere keer weer wat filmtips heb voor jullie. Wat vinden jullie daarvan? Ook met bollywoodsongs ben ik zoiets van plan, hihi.

1. Andaz Apna Apna

andaz-apana-apana-movie-review1

HILARISCH! I love this one. Voor degenen die wel enkele acteurs kennen: misschien herkennen jullie Aamir Khan en Salman Khan. Dit waren zij in hun jongere jaren 😛 De film komt uit 1994, dus dat is alweer 20 jaar geleden. Ik was toentertijd 7, maar ik ken de film niet vanuit mijn jeugd. Ik heb hem later ooit ontdekt. Sindsdien heel vaak gekeken en ook kijk ik regelmatig scènes terug op Youtube. De film gaat over een rijkeluisdochter, die uit Engeland komt naar India om een geschikte bruidegom te vinden. Vele jongemannen willen haar hart winnen, waaronder ook deze 2 jongens. Dit brengt vele grappige situaties met zich mee.

Ik weet eigenlijk niet of iemand die geen hindi spreekt, een comedyfilm zou ervaren. Ik heb het idee dat het nóg grappiger is wanneer je de taal ook verstaat. Heeft iemand van jullie weleens een Bollywood-comedy gezien terwijl je geen hindi verstaat? Hoe vond je dat?

2. Dilwale Dulhaniya Le Jayenge

dil-wale-dulhania-lejayenge-poster0

Wie kent deze film niet? Met het fameuze lied ‘Tujhe dekha to yeh jaana sanam’…een échte klassieker in Bollywood. Deze film gaat over Simran, die van haar strenge vader toestemming krijgt om -nu ze klaar is met school- op vakantie te gaan naar Europa. Daar raakt ze verliefd op Raj, terwijl haar vader natuurlijk allang iemand anders in gedachten had als huwelijkskandidaat. Hele mooie romantische film om te zien ♥ Maar naast romantiek komt er ook drama, avontuur en comedy in voor. 

3. Hum Dil De Chuke Sanam 

tlpRUIgyTsMbfAja45qHHBXJKfL

Een lust voor het oog en prachtige romantiek! Dit liefdesverhaal is ontzettend kleurrijk maar kent ook een verdrietige wending. Een mooi meeslepend verhaal, en nogmaals: prachtige sets, geweldige kleding, en natuurlijk Aishwarya….adembenemend mooi is ze! 

Het verhaal gaat over Nandini, die verliefd wordt op Sameer, een jongen die bij haar vader muziek/zanglessen neemt. Ondanks dat ze hem in het begin niet mag, worden ze verliefd op elkaar. Wanneer de vader van Nandini erachter komt, is hij furieus. Hij had haar huwelijk al gepland met een andere man. Ze wordt uitgehuwelijkt en Sameer vertrekt naar het buitenland, omdat hij de vader van Nandini heeft beloofd haar nooit meer op te zoeken. Haar man, Vanraj, heeft direct na het huwelijk al door dat er iets niet klopt. Wanneer hij erachter komt dat Nandini van iemand anders houdt, besluit hij uit liefde voor haar om haar mee te nemen naar Italië, op zoek naar Sameer.

Nou, dat waren voor nu even 3 films die in mij opkwamen!

Hebben jullie weleens een bollywoodfilm gezien? Of ben je al diehard-fan? Welke film vind jij het leukst?

♥ Farah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s