DIY: snelle gezichtsmaskertjes

20140728_151210

 

Ik gebruik eigenlijk niet zo vaak maskertjes. Al zou ik dat wel moeten doen. Als ik het een keer wil, maak ik ze zelf. Dan weet ik precies wat er in zit šŸ™‚ Vandaag deel ik 2 receptjes met jullie van de maskertjes die ik het meeste gebruik. Enjoy!

1. Kurkuma masker

Kurkuma staat bekend om zijn sterke antioxidant, anti-ontsteking en antiseptische werking.Ā In India wordt het daarom veelĀ gebruikt om bijvoorbeeld wondjes te verzorgen. Indiaase bruiden worden een dag van te voren ingesmeerdĀ met een mengsel van kurkuma, om zeĀ een stralende glow te geven op de bruiloft.Ā  Naast dat kurkuma helpt met het stimuleren van wondgenezing, remt het ook de aanmaak van melanine in de huid. Hierdoor kan een masker van kurkuma helpen met het vervagen van pigmentvlekjes.

Je hebt nodig: 2 theelepels kurkuma – 1 theelepel yoghurt – 1 theelepel honing

Meng dit met elkaar, breng het aan op een schone huid en laat dit minimaal 15 minuten inwerken. Daarna kun je het er af wassen. En nog een keer wassen. En nog een keer wassen. Je blijft wel met een gele gloed zitten als je je gezicht niet goed schoonboent, helaas. Desondanks is dit masker heerlijk voor je huid!

2. Choco masker

Cacao geeft je een mooie glow en maakt je huid zacht.

Je hebt nodig: 1 eetlepel cacao – 1 theelepel honing – 1 theelepel yoghurt

Meng alles met elkaar, breng het aan en laat het minimaal 15 minuten zitten. Nadat je het eraf wast voelt je huid heerlijk zacht en schoon aan.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s