Bridal Henna Course

IMG_6846

Aangezien henna mijn passie is, deel ik dit graag met anderen. Ik heb weleens workshops gegeven, wat ik erg leuk vind. De laatste keer was alweer eventjes geleden, toen ik mails begon te krijgen wanneer er weer een workshop komt. Ook viel mij op dat het veel dames niet alleen om een “gezellige workshop” ging, maar echt om het leren van de hennakunst. Een eer natuurlijk, als zij hierover informeren bij mij. Zodoende besloot ik dit keer een Bridal Henna course te organiseren, een cursus van een gehele dag waarin ik alle belangrijke punten omtrent henna bespreek, en op een zo eenvoudig mogelijke manier uitleg hoe je tot een bruidshenna design kunt komen. Lees verder voor een verslag en foto’s van deze leuke dag!

Na een voorstel- en babbelrondje met thee/koffie heb ik verteld over de oorsprong van henna, het bereiden ervan, het kleurontwikkelingsproces, etc. Vervolgens heb ik laten zien hoe en volgens welk recept de hennapasta bereid wordt. En toen was het alweer tijd voor de lunch.

workshop1

Na de lunch mocht iedereen (eindelijk!) zelf aan de slag. Eerst hebben we figuren geoefend en informatie gekregen over verschillende stijlen. Het oefenen ging eerst met potlood en vervolgens met henna. Hierbij leer je ook ontdekken op welke manier je de henna cone (= henna spuitzakje) het beste kunt vasthouden.

Na een tijdje oefenen onder mijn begeleiding, heb ik laten zien hoe ik een bridal design aanbreng. Tussendoor gaf ik tips en vertelde ik hoe ik exact te werk ga. Hierna mochten de cursisten hun “final product” maken: een hennadesign op papier. Dit ging erg goed!

Na afloop kreeg iedereen een certificaat en een goodiebag. Ik heb erg genoten van de dag en ook de deelnemende dames gaven aan dat ze het leerzaam en gezellig vonden. Geslaagd dus. Op naar de volgende cursus van komende week!

henna workshop1

In januari komen er weer nieuwe cursusdata. Heb jij interesse in het volgen van een workshop? Stuur mij dan een e-mail naar info@lovehenna.nl om op de hoogte te blijven.

x Farah

henna workshop2

2 thoughts on “Bridal Henna Course

  1. Pingback: Outfit of the Day – Bridal Henna Course | Love Henna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s