Wie van jullie mij goed kent, weet dat ik al een aantal keren foto’s heb gepost van dit gerecht. Eerst was dat vooral wanneer ik het at bij Meram. Later ben ik het ook zelf gaan maken š Het is wel een geheel zelf geimproviseerd recept! Dus bij deze gewaarschuwd, haha. Maar lees vooral verder als je het wilt weten.
Beyti Kebap
Gehakt:
ong 350gr gehakt
halve rode paprika
1,5 theelepel tomatenpuree
1 ui
zout,Ā paprikapoeder, zwarte peper
3 teentjes knoflook of meer naar smaak
enkele blaadjes peterselie en munt
Bereiding: de ui, knoflook en paprika fijnmalen met de peterselie en munt erbij. AllesĀ bij het gehakt doen. Het gehakt kun je ook fijn malen maar dit hoeft nietĀ per se.
Maak vervolgens kababs hiervan, ik doe dit om de steel van een pollepel heen zodat zeĀ een gat er tussen hebben, dan worden ze goed gaar, en het is makkelijk ook nog.Ā De kebabs bakĀ jeĀ inĀ een koekenpan en leg ze apart. Je kunt ze ook grillen als je dat hebt, nog beter!
Tomatensaus:
100gr boter
3 a 4 flinke eetlepels tomatenpuree
snufje zout
Bereiding: de boter in een pannetje heet laten worden en daarin de tomatenpuree een paar minuten bakken. SnufjeĀ zout erbij doen en klaar. Je kan de saus wat verdunnen met water.
Yoghurt: wat turkse yayla yoghurt doorroeren met een beetje zout enĀ evt een klein snufje knoflookpoeder.
De wraps heb ik nog met wat boter opgewarmd op de koekenpan, dan de kabab
erin wikkelen, tomatensaus eroverheen en verder het bord opmaken.
Fyi: de (ingezoomde) foto bovenin het artikel is bij Meram, en die andere is van mijzelf š Ik heb op die foto trouwens koriander en ui door de yoghurt heen, had ik gemaakt voor een ander gerecht en dat was toen over.
Eet smakelijk!
x Farah